Borëbardha

Borëbardha

Përralla shqip për fëmijë – Borëbardha.

Kjo është përralla e Borëbardhës, një vajzë shumë e bukur dhe e thjeshtë. Përralla fillon kur njerka e saj kupton që nuk ishte më ajo vetë më e bukura në botë. Prandaj dërgon një gjahtar për ta ndjekur dhe për ta vrarë. Por kur gjahtari pa Borëbardhën, nuk mundi ta vriste, prandaj e la atë të ikte.