Zogu i Vogël Këngëtar

Zogu i Vogël Këngëtar

 

Përralla shqip për fëmijë – Zogu i Vogël Këngëtar.

Kjo është përralla e zogut të vogël këngëtar, i cili kishte shumë dëshirë që të këndonte. Një ditë, kryetarja e shpendëve, shqiponja vendosi të bënte një konkurs per këngën. Aty morën pjesë shpend të ndryshëm si palloi, lauresha dhe shumë të tjerë. Por asnjëri nuk ia doli te shkëlqente me zërin e tij, ashtu sic bëri zogu i vogël këngëtar…

Mesazhi i përrallës:

Është i bukur ai që është i thjeshtë!