Korbi Dhe Dhelpra

Korbi Dhe Dhelpra

Përralla shqip për fëmijë – Korbi dhe Dhelpra

Kjo është përralla e korbit dhe dhelprës, e cila me dinakërinë e saj po mundohej tia merrte ushqimin korbit.

Ajo i fliste me fjalë për ti bërë qejfin por korbi nuk e kthente fare kokën, e jo më ti fliste! Dhelpra, duke ditur që korbit i pëlqente vetja shumë, i tha korbit se dukej si mbreti i të gjithë shpendëve përvecse ai nuk dinte të këndonte. Në atë moment, korbi hapi gojën për të kënduar , vetëm kur i ra djathi nga goja! Dhelpra nxitoi për tia marrë, dhe sigurisht, korbi mbeti pa ushqim!