Lepurushët Higjenushët

Lepurushët Higjenushët

 

Përralla Shqip për Fëmijë – Lepurushët Higjenushët.

Kjo është përralla e lepurushëve të vegjël të cilët e dëgjonin mamanë e tyre. Me tu cuar në mëngjes, ata fillonin ushtrimet e tyre gjimnastike dhe kërcimet e tyre. Lanë fytyrat e tyre, lanë dhëmbët dhe më pas hëngrën mëngjes. Lepurushët e vegjël morën cantat dhe u nisën për në shkollë. Doktor Ketri hyri në klasën e lepurushëve dhe filloi tju mësonte fëmijëve rregullat e pastërtisë. Lepurushët u shpallen si lepurushët më të pastër!