Iriqi Dhe Mollët

Iriqi Dhe Mollët

Përralla Shqip për Fëmijë – Iriqi dhe Mollët.

Kjo është përralla e iriqit zemërmirë që mendonte për shokët e tij. Një ditë të bukur, iriqi kishte dalë shëtitje. Duke ecur, gjeti një shesh plot me mollë. U gëzuar shumë kur i pa mollët që ishin vetëm për të. Hëngri sa hëngri, dhe më pas u shtri. Mendoi ti conte dhe shokëve të tij disa mollë. Duke i kapur mollët tek gjembat e tij, iriqi u nis per tek shokët e tij. Sa u gëzuan ata kur panë që iriqi kishte menduar për ta!