Shitësja e Vogël e Shkrepseve

Shitësja e Vogël e Shkrepseve

Përralla Shqip për Fëmijë – Shitësja e Vogël e Shkrepseve.

Kjo është përralla e një vajze të vogël të varfër. Në ditën e festave, asaj i duhej të shiste shkrepse, që të jetonte.

Nga i ftohti i madh, ajo ndezi një shkrepse për tu ngrohur. Përpara saj u shfaq një tavolinë e shtruar me plot gjëra për të ngrënë. Ajo ndezi një shkrepse tjetër, dhe para saj u shfaq një bredh i vitit të ri. Bredhi më i bukur që ajo kishte parë. Më pas, ajo ndezi dhe një shkrepse tjetër dhe u shfaq gjyshja e saj që e thërriste të vinte tek ajo…