Miushja Lozonjare

Miushja Lozonjare

Përralla Shqip për Fëmijë – Miushja Lozonjare.

Kjo është përralla e miushes së vogël. Kjo përrallë fillon kur miushja gjen një monedhë dhe mendon se cfarë të bëjë me të. Ajo vendosi të blejë një fjongo për bishtin e saj. Kur të gjithë e panë sa simpatike u bë miushja, filluan ta kërkonin për grua kafshët e pyllit. Por ajo nuk pëlqente asnjërin prej tyre tani, pasi i pëlqente më shumë vetja. Derisa një ditë në shtëpi i erdhi një macok. Kur pa, vendosi menjëherë të martohej me të! Por sapo ato mbetën vetëm të dy, macoku iu sul për ta ngrënë! Miushja me zor arriti të shpëtonte prej tij !